Mini-chokladcupcakes, 20 små ;)

2011-03-15 @ 11:57:17

  50 g smör |1 ägg | ½ dl strösocker| ½ tsk vaniljsocker|1 dl mjölk | 1 ½ dl vetemjöl |  1 ½ msk kakao 

  1 tsk bakpulver | 1 krm salt |50 g mörk choklad, hackad

                                      Choklad glasyr

100 g philadelphiaost  |50g smör, rumstempererat |1 ½ dl florsocker | 1 ½ msk kakao

 Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Blanda smält smör och mjölk och häll ner blandningen i smeten. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Hacka chokladen  och vänd ner i smeten.

Placera ut små pappersformar i en minimuffinplåt eller använd dubbla pappersformar cirka 4-5 cm i diameter på en plåt. Fyll formarna med smet till det återstår cirka ½ cm av formen. Grädda i mitten av ugnen cirka 10-12 minuter. Ta ut muffinsen och låt dem svalna på ett galler.

Vispa ihop färskost och smör, rör i florsocker och kakao. Vispa till en jämn glasyr med elvisp. Stryk ut glasyren på toppen av muffinsen  och garnera med strössel eller annat.





Har inte testat att göra som med vetemjöl så kan inte säga att jag vet hur dom blir då, men med glutenfritt mjöl blev dom jätte goa! :D ogillar faktiskt att använda vetemjöl, tycker det tar bort smaken av dom andra ingredienserna och tar lite för mycket plats, det glutenfria mjölet smakar inget och är lite mera nätt.
 Men hoppas ni testar dom, passar jätte bra om man har gäster och vill inponera lite, och så är dom såklart jätte snygga ochså ;) 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback